Wat vindt u?

Praat mee over de toekomst van de Zaanse Schans.

Praat u mee?

De bezoekersaantallen van de Zaanse Schans groeien explosief. De  gemeente Zaanstad en de stichting Zaanse Schans onderzoeken hoe de  Zaanse Schans ook in de toekomst leefbaar en bereikbaar blijft. Voor  bezoekers, voor bewoners én voor ondernemers.

Hebt u hart voor de Zaanse Schans? Dan bent u van harte uitgenodigd mee te denken en uw mening te geven over de toekomst van de Zaanse Schans. 

Dat kan online, op de speciale website die de gemeente ontwikkelde voor participatie. Praat u mee? Tot 1 oktober kun u uw suggesties  delen.


Gespreksonderwerpen 

 
Fietsen en wandelen op de Schans


Op de Schans zelf wordt het steeds drukker met fietsers en  voetgangers. Dat geeft problemen, dus er is een nieuwe fietsroute nodig.  Wat is daarvoor een goede plek? En wat voor andere fiets- en wandelsuggesties heeft u?

praat mee

Parkeren

De parkeerdruk op de Zaanse Schans is nu al enorm. Waar is ruimte voor nieuwe parkeervoorzieningen?

praat mee

Verkeer

De Leegwaterweg wordt steeds drukker en er ontstaan onveilige situaties. Wat kunnen we  doen om hem toch veilig en overzichtelijk te houden?

praat mee
Entreegebieden


Denkt u dat treinreizigers (vanaf het station naar de  Kalverringdijk) of bezoekers per bus of auto (aan het Schansend) zich goed ontvangen voelen op de Schans? Wat zijn mogelijkheden om bezoekers nog beter te  verwelkomen?

praat mee

Commercie, cultuur en voorzieningen

De  musea op de Schans zijn belangrijk. Maar wat kan  er nog meer? Welke activiteiten en functies zijn er passend, en welke  juist niet? En ontbreekt er nog iets op en om De Schans waar wel vraag naar is?  

praat mee

Ondernemen

Welk soort ondernemingen zijn passend op de Zaanse Schans?

praat mee


Ga naar Zaanstad.nl